Cvijanović vrijeđala Stanivukovića, opozicija njen govor ocijenila kao “kočijaški”

by Tuzla Info
| 18:04
  •  
  •  
  •  
  •  

Predsjednica Republike Srpske u svom govoru na stranačkom skupu SNSD-a u Česmi kritizirala je gradonačelnika Banje Luke Draška Sanivukovića, a opozicija ocjenjuje i da ga je neprimjereno vrijeđala.

Cvijanović je Stanivukovića nazivala “balavcem” i “nesređenim stvorenjem”, te je kazala da su na jednom skupu bili “svi normalni osim njega”.

 

Na njen govor reagirao je Stanivuković.

 

“Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović govoreći na ovaj način o meni, govori najviše o sebi, ali i vrijeđa izbor više od 50.000 Banjalučana. To će im se obiti o glavu i biti kardinalna greška! Porazna je činjenica da se predsjednica RS na ovaj način ophodi prema bilo kome, ali ono što je naš najsnažniji argument, jeste podatak da smo mi za osam mjeseci ispunili više od 70 posto datih obećanja, i građani u tome mogu da vide razliku između nas i njih”, naveo je Stanivuković.

Na govor Cvijanović je reagirao i potpedsjednik PDP-a Igor Crnadak.

“Način na koji je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, na stranačkom skupu SNSD-a u Česmi, govorila o gradonačelniku Banja Luke je bio ispod elementarnog dostojanstva, nekulturan i uvredljiv za svakog čovjeka u Banjoj Luci i Republici Srpskoj, bez obzira na političko opredjeljenje”, rekao je Crnadak.

 

Crnadak kaže da je nesporno da gospođa Cvijanović ima pravo na politički stav, ali nikada ne smije zaboraviti da treba da bude predsjednica svih građana i ne smije sebi dozvoliti da ponižava funkciju koju obavlja, da govori u afektu i nekontrolisano vrijeđa političke protivnike, prenosi Klix.

“Nastup Željke Cvijanović je bio kočijaški, neprikladan čak i za kafanske rasprave i predstavlja omalovažavanje predsjednika Republike Srpske, kao jedne od naših najvažnijih institucija. Nije normalno da predsjednica tračari, prepričava događaje iz crkve i sa raznih okupljanja, te da u javnom prostoru nastupa sa toliko mržnje i bijesa”, kaže Crnadak.

On ističe da postoji mnogo tema o kojima narod RS-a očekuje da čuje stav predsjednice, “umjesto nepristojnih i provincijalnih naklapanja kakve smo slušali u Česmi”.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.