Srbija ignorisala dostavljene dokumente: Tužilaštvo BiH nije službeno obaviješteno o hapšenju Vranja

by nedim
| 15:35

Tužiteljstvo BiH objavilo je da je o uhićenju Edina Vranja na graničnom prijelazu prilikom ulaska u Srbiju informirano  iz medijskih izvješća, te da nije dobilo nikakvu službenu obavijest ili informaciju od nadležnih organa Srbije.

– Tužiteljstvo BiH postupalo je na temelju prijave dostavljene od nadležnih policijskih organa, protiv više osoba, koja se odnosi na navode o ratnim zločinima, počinjenim nad žrtvama srpske nacionalnosti u zgradi ZOIL-a u Goraždu, 1993. i 1994. – navedeno je iz te institucije.

Dodaju da je u navedenom predmetu podignuta optužnica protiv više osoba i suđenje je u toku, dok je u odnosu na prijavljenog Edina Vranja i još nekoliko osoba, dana 26. decembra 2018., donesena naredba o neprovođenju istrage, na koju u odnosu na prijavljenog Edina Vranja, nije bio izjavljen prigovor.

Tužiteljstvo BiH je o svemu navedenom, hitno proslijedilo upit prema Tužilaštvu za ratne zločine Srbije, u kojem su zatražene detaljne informacije, te je proslijeđena Naredba o neprovođenju istrage, koja je postala konačna u Bosni i Hercegovini, saopćeno je.