Košarac: Džaferović bi ponovo da gleda političko odsijecanje glava srpskim liderima

by Tuzla Info
| 12:42
0505 kosarac
Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović predstavlja političku tempiranu bombu za sve narode i građane BiH jer “ne može da izađe iz ratne uloge prvog policijskog i obavještajnog pendreka srednje Bosne”, piše RTRS.

– Šefik bi ponovo da gleda političko odsijecanje glava liderima Srba i Republike Srpske, baš kao što je tokom rata gledao glavosječe i zločince pod njegovom komandom i kontrolom. Ta vremena su definitivno prošla i nikad se više neće vratiti – rekao je Košarac za Srnu, komentarišući Džaferovićev zahtjev Kristijanu Šmitu da smijeni srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Prema Košarčevim riječima, Džaferovićev zahtjev predstavlja kršenje ustavnih prava i uvredu za ogroman broj građana Republike Srpske, koji su na izborima izrazili svoju volju da njih i Republiku Srpsku u Predsjedništvu BiH predstavlja Milorad Dodik.

– Džaferovićev zahtjev je skandalozan i opasan pokušaj poništavanja izborne volje 368.210 građana Republike Srpske! Niko nema pravo da donese takvu odluku, a ponajmanje nelegalno imenovani stranac, kojeg je u BiH, mimo volje svih strana potpisnica Dejtonskog sporazuma, pozvala jedna grupa stranih diplomata – poručio je Košarac.

On je ocijenio da antiustavni i nedemokratski zahtjevi poput Džaferovićevog ne doprinose rješavanju bilo kojeg problema u BiH, već su u funkciji dolivanja ulja na vatru i provociranja kontraproduktivnog stranog intervencionizma.

– Riječ je o klasičnoj promociji politike SDA i Bošnjaka, čiji čelnici pune dvije i po decenije prizivaju strance da intervenišu protiv Srba i Republike Srpske. Sve veći broj zemalja u Evropi i u svijetu uviđa da to nije politika, već neviđen politički kukavičluk, bježanje od odgovornosti, suočavanja sa stvarnošću i realnim političkim stanjem u BiH – zaključio je Košarac.