Dodik: Međunarodna zajednica mora poništiti Inzkov osvetnički akt i vratiti stabilnost u BiH

by Tuzla Info
| 9:14
0505 dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zatražio je danas od međunarodne zajednice da poništi odluku kojom je visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo dopune o Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Dodik je poručio da predstavnici međunarodne zajednice u BiH imaju još malo vremena da reaguju, poništavajući, kako je rekao, Inzkov osvetnički akt, i vrate kakvu takvu stabilnost u BiH.

“U suprotnom, Republici Srpskoj nije ostavljen izbor i neka se niko kasnije ne čudi koracima koje ćemo poduzeti. Mi za ovu situaciju ne snosimo nikakvu odgovornist, niti smo preduzeli bilo kakvu akciju u pravcu destabilizacije BiH. Sve što se dešava i što se može desiti biće reakcija. Mi kao narod i kao RS moramo reći da je ovo posljednja linija odbrane našeg dostojanstva”, kazao je Dodik.

Dodik je naglasio da odgovornost za ovu situaciju snose i oni koji bi da se operu od Inzkovog akta, ako nisu učestvovali u Inckovoj ujdurmi, nisu je spriječili, a znali su za nju, prenosi Klix.