Mektić bi branio RS ali bez Dodika, optužio ga za propast ovog bh. entiteta

by nedim
| 20:27

Dragan Mektić, zastupnik u Parlamentu BiH, reagovao je na promo video SNSD-a u kojem mIlorad Dodik poziva građane Republike Srpske da se odbrane i sačuvaju ovaj entitet.

– Ja pozivam čitavu RS da se okupi i brani. Ovo je ključni trenutak u kojem ćemo kao narod ili opstati s RS i svojim identitetima, ili ćemo kroz kratko vrijeme izgubiti šansu da postojimo na ovim prostorima – govori Dodik u spotu.

Spot je proistekao kao reakcija na odluku visokog predstavnika Valentina Inzka kojom se zabranjuje negiranje genocida kao i veličanje ratnih zločinaca.

Opozicija u RS-u mišljenja je da je Milorad Dodik glavni krivac za dešavanja u Bosni i Hercegovini, njegovu peticiju i poziv na odbranu RS-a ocijenili su kao neodgovornu i neozbiljnu.

Zastupnik u Parlamentu BiH Dragan Mektić komentarisao je Dodikov promo spot te poručio da se Republika Srpska ne može odbraniti ako on bude tu.

– Ja ću Republiku Srpsku braniti, ali samo da tu nema Milorada Dodika. Ako on tu bude ne možemo je odbraniti jer ju je on i doveo u stanje propasti. Kraj priče – napisao je Mektić na Twitteru.