Naredne sedmice u Federaciju stiže 115 hiljada vakcina, najviše doza AstraZenece

by Tuzla Info
| 22:00
  •  
  •  
  •  
  •  

U narednoj sedmici će u Federaciji Bosne i Hercegovine biti distribuirane 115.142 doze različitih vakcina protiv koronavirusa.

Vakcine za sljedeću sedmicu će biti raspodjeljene 26. i 27. jula. U ponedjeljak će ih dobiti Unsko-sanski kanton, Zeničko-dobojski, Srednjobosanski, Hercegovačko-neretvanski, Zapadnohercegovački, Sarajevski i Kanton 10, dok će u utorak vakcine stići u Posavski, Tuzlanski i Bosansko-Podrinjski kanton.

Bit će raspodijeljeno 14.620 prvih doza Sinopharma i 86.620 prvih doza AstraZeneca vakcina, te 13.902 doze Sinovaca za revakcinaciju. Obje ove kineske vakcine su u BiH stizale kroz donacije raznih zemalja, dok je AstraZeneca, osim kroz donacije, stizala i kroz mehanizme EU4Health i COVAX.

Najviše prvih doza će dobiti Kanton Sarajevo, odnosno 21.790 AstraZeneca vakcina i 3.430 Siopharm doza, te najmnogoljudniji kanton u FBiH – Tuzlanski, koji će dobiti 20.600 AstraZenece i 3.300 Sinopharma.

Nijednu dozu u narednoj sedmici ni za vakcinaciju, a ni za revakcinaciju neće dobiti Kanton 10, a u Zapadnohercegovački kanton će biti distribuirane samo doze za revakcinaciju.

Tuzlainfo/Klix.ba

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.