Zmajice danas odmarale: Protiv Slovenije najavljena i velika podrška sa tribina

by nedim
| 23:20

Nakon žestokog uvoda na Eurobasketu i dvije senzacionalne pobjede unutar 24 sata, ženska košarkaška reprezentacija BiH danas odmara.

Slobodan dan selektor Goran Lojo i naše Zmajice iskoristit će kako bi što spremnije dočekale sutrašnji meč protiv Slovenije u trećem kolu grupe C.

U slučaju trijumfa, bh. selekcija bi ostvarila direktan plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

“Jako dobar početak za nas na EP, dvije važne pobjede protiv velesila ženske košarke Belgije i Turske. U timu vlada jako dobra atmosfera, presretne smo. Već sutra nas očekuje jako važan meč protiv reprezentacije Slovenije. Dobro je što danas imamo dan pauze i možemo da se kvalitetno pripremimo, uz jedan dobar trening koji ćemo da odradimo popodne. Reprezentacija Slovenije je spoj mladosti i iskustva, dosta nezgodna. Dat ćemo sutra sto posto od sebe, nadam se pobjedi koja nam donosi direktan ulazak u četvrtfinale”, ističe reprezentativka BiH Miljana Džombeta.

Utakmica BiH – Slovenija igra se sutra u Strasbourgu od 12 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Sport Klub 3.

Iz KSBIH su potvrdili  i da imaju mnogo upita od naših navijača za današnju utakmicu i očekivati je da naše Zmajice protiv Slovenki  sa tribina imaju veliku podršku naše dijspore.