Stanivuković o rušenju crkve iz dvorišta Fate Orlović: Podržati izgradnju nove crkve

by nedim
| 15:08
  •  
  •  
  •  
  •  

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, prokomentarisao je rušenje crkve iz dvorišta srebreničke majke i nane Fate Orlović poručivši da “sve institucije Republike Srpske šute o rušenju crkve u Konjević Polju, a Banjaluka neće”.

– Grad Banja Luka će finansijski, moralno i na sve druge načine podržati izgradnju nove crkve, a ono što nas ohrabruje je činjenica da se naš vjerni narod, kao i određene pravoslavne fondacije već okupljaju oko ovakve ideje. Naše je da budemo snažna podrška koja je dužnost najvećeg grada Republike Srpske.

Naglasio je da se svetišta ne diraju, nego obnavljaju i grade, te da u Banjaluci ima mjesta za sve vjerske objekte, bogomoljke i vjernike.

– Banja Luka će obnoviti crkve, katedrale i džamije, a oni koji su i do danas bez sve dokumentacije ili riješenih imovinsko pravnih odnosa, Grad će biti potpora do procesa legalizacije, i nakon toga – poručio je Stanivuković.

Dodao je da je banjalučka slava u četvrtak – Spasovdan, i zatražio da ih spasi od mržnje koja se ukorijenila.


– Odmah nakon krsne slave, radujem se planiranom susretu sa muftijom i razgovoru o važnim pitanjima, kao i sa biskupom o stvarima koje smo već započeli, a koje su od interesa za katoličku zajednicu. To je poruka koju Banja Luka šalje cijelom svijetu – zaključio je Stanivuković.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.