PDP i SDS kontra Dodika: Pamtit ćemo tužni 5. juni, od RS bi mogao ostati samo prah i pepeo

by nedim
| 19:24

Džaba Dodiku svako opravdanje i lažno optuživanje drugih, jer će 5. juni 2021. godine ostati upisan kao dan kada su on i njegov režim dva puta udarili na naše svetinje – crkvu i Republiku Srpsku, poručio je poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Ljubiša Кrunić.

Krunić je rekao da je jučerašnji dan bio je tužan za Republiku Srpsku i sve Srbe koje žive u njoj. Ujutro smo svjedočili kako vlast ruši Božiji hram, dok nam čitav dan putem režimskih medija pokušavaju prodati priču i vrijeđati inteligenciju da je to zapravo izmještanje crkve.

– Samo nekoliko sati kasnije, zvaničnik iz Republike Srpske objavio ideju da se Dan Republike, 9. januar, ‘izmjesti’ na 15. februar. Ako će 9. januar izmjestiti onako kako su pravoslavnu crkvu u Кonjević polju, onda mu je jedina namjera da od Republike Srpske ostanu samo prah i pepeo – kaže Krunić.

– Ne može Dodik toliko puta izreći da su drugi izdajnici, koliko je on izdaja počinio. Pa i za posljednju, pokušaj ukidanja 9. januara, pravda se vrijeđajući druge. Кao vojnik Vojske Republike Srpske, koji je prolio krv za ovu zemlju, ponosan sam što predsjednik moje stranke nije ratni švercer, nego je predsjednik moj saborac iz odbrambeno-otadžbinskog rata. Nije Branislav Borenović mogao sa sedamnaest godina proglasiti Republiku Srpsku, ali je za razliku od Ronhila, nekoliko mjeseci kasnije mogao otići u rat i provesti godine na linijama i u rovovima od okoline Banjaluke, preko Mrkonjića, Doboja do Romanije – tvrdi Krunić.

– Sada je jasno da je gospodin Dodik započeo fazu prilagođavanja zahtjevima koje je ispostavila međunarodna zajednica – istakao je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS reagujući na izjave Milorada Dodika da bi Srpska mogla slaviti 15. februar umjesto 9. januara.