Rok za prijave 11. jun: Njemačka traži dobavljače iz zemalja Zapadnog Balkana

by nedim
| 14:02
0601 njemacka
Predstavništvo njemačke privrede u BiH, njemačke Vanjskotrgovinske komore u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), kao i njemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku pozvali su firme iz BiH da budu dio regionalnog B2B projekta “Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana 2021.”
Događaj će biti organizovan 28. septembra do 15. oktobra 2021. u onlajn formatu.
Cilj projekta je odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana spojiti sa njemačkim kompanijama koje traže dobavljače roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. Zainteresovane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektronskog sektora.
Koncept projekta se bazira na B2B-matchmaking platformi:
– 53 profila zainteresovanih njemačkih kompanija se nalaze OVDJE sa opisima djelatnosti i konkretnim proizvodnim zahtjevima koji su upućeni kompanijama u zemljama Zapadnog Balkana. U profilima njemačkih kompanija se navode uslovi za bosanskohercegovačke proizvođače koje treba ispunjavati u svom proizvodnom portfoliju kako bi se kvalifikovali za potencijalnu saradnju.
– Svoju zainteresovanost za učešće u projektu ostvarujete kroz popunjavanje prijavnog formulara
– Pristigle prijave se šalju njemačkim kompanijama na uvid koje sistemom ocjenjivanja biraju firme s kojima žele ordžati sastanak u online formatu.
 Važna napomena: Učešće na B2B platformi ostvarujete ukoliko se njemačka kompanija nakon uvida u vaš prijavni obrazac i proizvodnu djelatnost odluči na razgovor.
Ukoliko ste se prepoznali kao potencijalni dobavljač neke od njemačkih kompanija popunite prijavni formular i pošaljete ga na e-mail: [email protected] najkasnije do 11. juna ove godine.