Hadžikadić: Otvoreni smo i za nove stranke, građani će dobiti pobjedničku opciju

by admin2
| 14:47

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić nakon današnjeg sastanka pet partija kazao je da je razgovarano o građanskom konceptu saradnje i formiranju subjekta koji će na izborima dobiti povjerenje građana.

“Kakav će taj koncept biti tek treba da se vidi”, kazao je Hadžikadić i dodao da je danas napravljena buduća dinamika razgovora.

Rekao je da ne razgovaraju o “gašenju stranaka”, već načinima saradnje te naglasio da je ovaj blok otvoren i za druge zainteresovane stranke.

Upitan koje stranke bi još volio vidjeti u ovom savezu, kazao je da su to sve one koje razmišljaju o građanskom konceptu BiH.

“Bitno je da građani dobiju opciju koja će na izborima 2022. biti pobjednička”, izjavio je Hadžikadić.

Poručio je da će saradnja ovih stranaka biti formalizovana u toku ove godine s obzirom na to da su pod pritiskom izbora 2022. godine.

Domaćin sastanka je bio Mirsad Hadžikadić (PZP), a prisustvovala je delegacija DF-a koju je predvodio Dženan Đonlagić, zatim predsjednik Socijaldemokrata BiH Enver Bijedić, predstavnici Građanskog saveza (GS) te Miro Lazović i Ivo Komšić u ime Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD).

Izvor: Klix