Nakon Tuzle i Sarajeva: Wizz Air od juna leti i iz Banje Luke

by nedim
| 10:56
3105 wizz
  •  
  •  
  •  
  •  

Wizz Air, aviokompanija s najvećom stopom rasta u Evropi, najavio je  pokretanje letova iz Banje Luke ka četiri destinacije.

Početak letova najavljen je za juni 2021. godine.

Banja Luka će se na ovaj način povezati sa sljedećim gradovima: Eindhoven (Nizozemska), Basel/Mulhouse (Francuska), Malmö (Švedska) i Dortmund (Njemačka). Mjesta na letovima prema ovim destinacijama već su u prodaji po cijeni od 19,99 eura.

Nove Wizz Airove rute obuhvataju četiri destinacije na koje putnici iz Bosne i Hercegovine mogu letjeti. Ovi letovi će biti pokrenuti u junu 2021. i obavljat će se dvaput sedmično.

– Očekuje se da će nove rute stimulisati sektor zrakoplovstva, kao i ugostiteljstva u regionu, dok će istovremeno putnicima iz BiH biti omogućeno da po najnižim cijenama Wizzom putuju do Nizozemske, Francuske, Švedske i Njemačke, saopćeno je iz kompanije.


Kako bi pomogao putnicima i posadi da putuju sigurno i bezbrižno, Wizz Air je uveo niz pojačanih higijenskih mjera za podršku fizičkom distanciranju tokom ukrcavanja, kao i za poboljšanu čistoću u avionu. Kao dio ovih mjera, putnici bi se trebali čekirati, svu kupovinu i plaćanja vršiti online da bi fizički kontakt na aerodromu sveli na najmanju moguću mjeru.

Podsjećamo da je Wizz Air u Bosnu i Hercegovinu stigao 2013. godine kada su uspostavljeni letovi iz Tuzle, a od prošle goidne korisiti i usluge Aerodroma Sarajevo.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.