Nova radna mjesta za 25 IT stručnjaka u Tuzli

by admin2
| 8:33

 

 

Dvadeset i pet biznis i IT stručnjaka iz Tuzle dobit će priliku da radi u jednoj od vodećih IT kompanija ” Infobip”, čiji je ured otvoren u Tuzli.

Nove mlade talentirane snage imat će priliku da razvijaju inovativna rješenja za vodeće svjetske kompanije poput Whats Appa, Ubera, i mnogih drugih. Kompanija “Infobip” je regionalna IT kompanija s globalnim uspjehom.

Emir Terzo već tri godine radi u “Infobipu” u Sarajevu na poziciji tim lidera. On ističe da “Infobip” uvijek ide korak dalje u odnosu na ostale po tome što se trude mijenjati sredinu u kojoj djeluju.

– Meni kao profesionalcu “Infobip” nudi nešto jedinstveno, imamo širok spektar odjela gdje se ljudi, bez obzira na studij koji su završili, mogu fokusirati na ono u čemu su najbolji. “Infobipovi” stručnjaci u Bosni i Hercegovini razvijaju nekoliko izuzetno bitnih projekata za kompaniju, kao što su Voice i USSD platforme – kazao je Terzo.

Roberto Kutić, jedan od osnivača “Infobipa”, dodao je da Bosna nije prioritet kao tržište već kao centar za inžinjere, odnosno područje gdje se naš proizvod stvara, a nakon toga taj proizvod se plasira po cijelom svijetu.

“Infobip” je krenuo kao mala startup kompanija iz Vodnjana u Hrvatskoj. Danas ova kompanija zapošljava 1.400 ljudi, te kroz 61 ured posluje na šest kontinenata.

“Infobipov” ured u Sarajevu trenutno zapošljava više od 120 stručnjaka, a uz ova novootvorena mjesta u Tuzli, plan je da u Bosni i Hercegovi otvore još 80 radnih mjesta različitih zanimanja.

– Tuzla je oduvijek centar inžinjerstva, budući da je bila orijentirana ka energetici. Smatram da su IT telekomunikacije naša budućnost, otvaranjem novih radnih mjesta pružamo prilike za rast i razvoj u Bosni i Hercegovini – kazao je Dino Ibrahimović, direktor “Infobipa” u BIH.

(TI/Biznisinfo)