04.09.: Trg slobode - Kulinarski show „I poslije Svjetskog - Zmajevi zakuhajmo“

0109 kulinarskiU cilju pogleda na prihvaćenost i razvoj gastronomije, domaćih proizvoda, kulture i sporta, a samim tim i razvoja turističkog potencijala koji Bosna i Hercegovina posjeduje, u Tuzli će se 4. septembra ove godine na Trgu slobode održati Kulinarski show "I poslije Svjetskog - Zmajevi zakuhajmo".

Sam naziv kao i datum održavanja ove manifestacije posvećeni su prijateljskoj nogometnoj utakmici koja se tog dana odigrava između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna. 

Kulinarski show koncipiran je u vidu spoja edukacije, zabave, tradicije ali i unapređenju bh. turizma i vrsnih ugostiteljskih majstora koji iza sebe imaju zlatnu istoriju u kulinarstvu. 

Program će se bazirati na cjelodnevnim aktivnostima ali i svečanim obilježavanjem postanka statusa grada Tuzle, od pravljenja jela, muzičko-plesnog showa do degustacije proizvoda. 

"Oko 15 kuhinja otvorenog tipa bit će postavljeno na Trgu na kojima će stručni i eminentni kuhari iz BiH, Hrvatske i Slovenije spremati jela bosanske i moderne evropske kuhinje. Prodaja jela nema cijenu. Posjetioci mogu jesti ili besplatno ili za isto izdvojiti koliko žele novca jer sav prihod ide u humanitarne svrhe za školu", poručio je Herljević, te dodao da će učenici Srednje ugostiteljske škole iz Tuzle taj dan pokazati umijeća u kuhanju i biti rame uz rame sa majstorima svog zanata. 

Osim Udruženja kuhara TK Kulinarski show podržava i Udruženja kuhara BiH na čelu sa predsjednikom Nerminom Hodžićem koji je, inače, bio zadužen za ishranu reprezentativaca na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Trg slobode / Početak: 11.00 h / Ulaz: slobodan

farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu