DSO Promus

Tuzlanski kanton: Procjenjuje se šteta od poplava i klizišta kod obrtnika, prijave utoku!

1605 lukavac 3Usljed elementarnih nepogoda uzrokovanih posljednjim poplavama i klizištima nastale su štete na objektima, mašinama, alatima, repromaterijalima i druge vrste šteta kod obrtnika na području Tuzlanskog kantona.

U cilju utvrđivanja vrste i visine nastalih šteta kod obrtnika, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona je prikupilo padatke od Obrtničke komore Tuzlanskog kantona, općinskih službi na području Tuzlanskog kantona u čijoj nadležnosti je obrtnička djelatnost, općinskih komisija formiranih za procjenu šteta i općinskih civilnih službi za zaštitu.

Na osnovu prikupljenih podataka izrađena je preliminarna tebela prijavljenih šteta usljed elementarnih nepogoda kod obrtnika sa područja Tuzlanskog kantona. (Tabelarni prikaz šteta usljed elementarnih nepogoda kod obrtnika sa područja TK).

U cilju upotpunjavanja podataka o pričinjenim štetama nastalim usljed elementarnih nepogoda, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona poziva sve obrtnike koji nisu prijavili štete nastale usljed elementarnih nepogoda da to učine popunjavanjem sljedećeg obrasca (Obrazac za prijavu šteta od elementarnih nepogoda za obrtnike na području TK).

Popunjen obrazac za prijavu šteta nastalih usljed elementarnih nepogoda slati u elektronskoj formi na mail adresu:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem pošte na adresu Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, Rudarska 57 Tuzla.

Krajnji rok za dostavu popunjenog obrasca za prijavu šteta nastalih usljed elementarnih nepogoda kod obrtnika sa područja Tuzlanskog kantona je 21.08.2014. godine.

Za sve dodatne informacije možete pozvati na tel.br. 035 369 352.

(TI)

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu