DSO Promus

KO SBBBiH TK: Umihanićeva vlada smjenjuje sve osim kadrova SDP i SDA

0101 vlada tk 2014Kantonalni odbor Saveza za bolju budućnost BiH Tuzlanskog kantona podsjeća javnost da vladajuća koalicija u Tuzlanskom kantonu, koju čine SDA i SDP, i dalje čini ono za što nema mandat od građana – navodi u uvodu saopštenja za javnost Kantonalnog odbora SBB BIH Tuzlanskog kantona.

Vlada premijera Bahrije Umihanića umjesto spašavanja Tuzlanskog kantona iz katastrofalne ekonomske situacije, kako se od nje očekivalo na početku mandata i kako je gospodin Umihanić i obećavao, i dalje se bavi isključivo i jedino - raspoređivanjem stranačkih kadrova po javnim ustanovama i preduzećima.

Vlada ne bira sredstva u nastojanjima da izvrši smjene u javnim ustanovama i preduzećima, ne mareći čak ni za propise i zakone. U tom, krajnje neodgovornom, ponašanju, neprincipijelnu podršku ima od vladajuće koalicije.

Jedan od primjera takvoga ponašanja Vlade jeste situacija u kojoj se, recimo, izvještaj o radu javnog preduzeća usvoji i ocijeni pozitivno, a da se, odmah nakon toga, pokrene hitna procedura smjene nadzornog odbora ili direktora, s "obrazloženjem" da negativno posluje.

Školski odbori, upravni odbori ili direktori često se mijenjaju bez ikakvog objašnjenja. Smjenjivanju su podvrgnuti svi, osim članova SDA i SDP.

Postavlja se opravdano pitanje da li je to zadatak "ekspertne vlade". Pozivamo gospodina Umihanića, da se prihvati ozbiljnoga posla i da učini sve da se uvjeti života građana Tuzlanskog kantona makar unekoliko unaprijede - navedeno je u saopštenju.

(TI)

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu