DSO Promus

SIPA: U julu „Krimolovci“ registrovali 418 poziva, najviše zbog zloupotrebe položaja

0408 krimolovciPolicijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u julu su registrirali ukupno 418 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci", saopštila je SIPA. 

U ovom periodu od građana je zaprimljeno 89 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i njihovim počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko izvještaja. 

Najveći broj informacija odnosio se na krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja (31) i neovlašteni promet opojnim drogama (15). 

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija, 89 je zajedno sa izvještajima proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po 11 je postupala i SIPA. 

U izvještajnom periodu pristiglo je 70 povratnih informacija od nadležnih policijskih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem "Krimolovaca". 

Na osnovu toga utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnim tužilaštvima četiri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, te tri izvještaja na dalju ocjenu.

Policijski službenici SIPA-e dali su 128 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" (080/020-505).

(TI/agencije)

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu