DSO Promus

Dom zdravlja Tuzla: U posjeti boravili predstavnici Instituta sestrinskih nauka iz Bazela

1607 dztuzlaJZNU Dom zdravlja Tuzla kao vodeća ustanova primarne zdravstvene zaštite u Federaciji BiH,koja kontinuirano postiže zapažene rezultate u radu je prepoznata i odabrana od strane Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDS), kao i Federalnog ministarstva zdravstva za implementaciju projekta koji će u budućem vremenu nositi lidersku poziciju za primarnu zdravstvenu zaštitu TK.

S ciljem dobre pripreme za navedenu aktivnost u zvaničnu posjetu JZNU Domzdravlja „Dr Mustafa Šehović" Tuzla od 8. do 10. jula boravila je konsultantica Gđa. Morag Henrysa insituta sestrinskih nauka iz Bazela sa svojim saradnicima.

Projekat jačanja sestrinstva proces u BiH ima za cilj osigurati održivi doprinos boljim zdravstvenim ishodima u BiH kroz unapređenja kvaliteta i efikasnosti zdravstevnih usluga na nivou primarne zdravstvene zaštite.

Projekat će se implementirati na nivou cijele BiH, a u potpunosti će imati podršku od strane švicarske agencije za razvoj i saradnju..

Kako bi projekat postigao opšti cilj,njegova realizacija će biti kombinovana kroz tri komponente: Priznanje sestrinstva i kvalitet sestrinskih usluga, Razvoj sestrinstva u zajednici sa akcentom na poboljšanje pristupa ugroženim grupama stanovništva i Formalno obrazovanje medicinskih sestara/tehničara.

(TI)

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu