DSO Promus

Donatorska konferencija za Srbiju i BiH: „Izgradimo ponovo zajedno“ 16. jula u Briselu

1107 euDonatorska konferencija pod motom "Izgradimo ponovo zajedno", čiji je cilj mobilisanje dalje podrške za Srbiju i BiH nakon nedavnih poplava koje su pogodile ove dve zemlje, biće održana 16. jula u Briselu, saopšteno je iz Evropske komisije, koja je domaćin konferencije.

Cilj konferencije, koju organizuju Francuska i Slovenija, jeste prikupljanje sredstava donatora za obnovu Srbije i BiH.

Konferencija će doprineti i unapređenju saradnje na polju odbrane od poplava i prirodnih katastrofa u regionu, kao i operativne koordinacije, navodi se u saopštenju evropskog komesara za proširenje Štefana Filea.

Agendom je predviđeno da će konferenciju otvoriti File, premijer Slovenije Alenka Bratušek i ministar spoljnih poslova Francuske Loran Fabijus, a učesnicima će se potom obratiti predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsedavajaći Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Na konferenciji će biti prikazana i tri filma o katastrofalnim poplavama u BiH i Srbiji, kao i o reakciji međunarodne zajednice na to, a završnu reč održaće evropski komesar za humanitarnu pomoć Kristalina Georgieva.

Na konferenciju su pozvane zemlje donatori, međunarodne finansijske institucije i relevantne organizacije civilnog društva.

Evropska komisija, Francuska i Slovenija naznačile su kao prioritet ekonomsku obnovu Srbije i BiH.

(TI)

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu