DSO Promus

Međuopćinska solidarnost: Općina Centar Sarajevo donirala 10.000 KM za sanaciju klizišta u Tuzli

1007 centarDanas je u posjeti Općini Tuzla boravila je delegacija Općine Centar Sarajevo, na čelu sa doc. dr. Nedžadom Ajnadžićem, predsjedavajućim Općinskog vijeća Općine Centar, koju je primio gospodin Jozo Nišandžić, predsjedavajući Općinskog vijeća Tuzla, sa saradnicima.

Povod današnje posjete je potpisivanje Protokola o realizaciji granta „Pomoć drugim općinama za sanaciju posljedica poplava i klizišta“ – pomoć Općini Tuzla. 
U znak solidarnosti i razumijevanja za  tešku situaciju uzrokovanu prirodnom nesrećom koja je zadesila region i cijelo područje općine Tuzla, načelnik Općine Centar Sarajevo je, na prijedlog Službe civilne zaštite Općine Centar, odobrio novčanu pomoć Općini Tuzla u iznosu od 10.000,00 KM za saniranje prioritetnih klizišta, oštećenih i uništenih stambenih objekata.

Pomoć će se realizirati iz budžeta Općine Centar za 2014. godinu, tačnije u okviru kapitalnog granta  općinama na ime pomoći za saniranje posljedica od poplava u 2014. godini.

Predsjedavajući Općinskog viječa Tuzla, gosp. Jozo Nišandžić, je upoznao predstavnike Općine Centar sa posljedicama prirodne nesreće i preliminarnim procjenama šteta koje su nastale na stambenim i infrastrukturnim objektima, zemljištu i privrednim objektima, te naglasio da je važna svaka vrsta pomoći, ali isto tako i činjenica da su građani drugih općina uz građane Tuzle, te je zahvalio  predstavnicioma Općine Centar na iskazanoj solidarnosti

(TI)

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu