DSO Promus

Plan javnih investicija u TK: Od opremanja univerzitetskog Kampusa do zaštite jezera Modrac

0408 kampus - oslobodjenjeVlada TK donijela je Zaključak kojim je prihvatila Nacrt Programa javnih investicija Tuzlanskog kantona 2015-2017. godina koji je sačinilo Ministarstvo razvoja i poduzetništva. U Nacrt je uključeno 77 projekata sa ukupnom planiranom vrijednošću u iznosu od od 347.417.680,00 KM.

Program javnih investicija predstavlja pregled projekata koji doprinose ili treba da doprinesu realizovanju vladinih sektorskih politika za naredni srednjoročni period 2015-2017. godine. Dokument će biti korišten kao osnova kod donošenja Prijedloga Budžeta TK za 2015. godinu, kao i narednog trogodišnjeg Dokumenta okvirnog budžeta TK.

Program uključuje sve javne investicije koje pokrivaju ulaganja u razvoj i to državne infrastrukture, usluga i institucija. Program javnih investicija treba da posluži i kao sredstvo za bolji pristup u iznalaženju drugih izvora finansiranja, s obzirom da budžetska sredstva nisu dovoljna za finansiranje višegodišnjih razvojnih projekata.

Najznačajniji kandidovani projekti su: Izgradnja, adaptacija, opremanje i vanjsko uređenje kampusa Univerziteta u Tuzli, Zaštita akumulacije Modrac – I faza, Toplifikacija Živinica, Sanacija deponije „Višnjik” u Gradačacu, Izgradnja kanalizacije otpadnih voda i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, Izgradnja kanalizacije na općini Doboj Istok, Rekonstrukcija/rehabilitacija regionalne ceste R-460 Gračanica (Bukva) – Srnice.

(TI)

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu