SDP BiH traži kandidata za Predsjedništvo BiH: Tuzlanski kadrovi rekli „Ne“!

0807 imamovic-kusljugicOsim zamjeniku predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denisu Bećiroviću i premijeru FBiH Nerminu Nikšiću, pozicija bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u ime SDP-a ponuđena je i načelniku Živinica Hasanu Muratoviću, načelniku Tuzle Jasminu Imamoviću, kao i SDP-ovom poslaniku u Predstavničkom domu BiH Mirzi Kušljugiću, saznaje Oslobođenje iz izvora bliskih SDP-u.

Svi navedeni kadrovi SDP-a, kako tvrdi naš izvor, odbili su kandidaturu, ali ne zbog stranačkih nesuglasica, već zbog toga što su neki od njih izrazili želju da se posvete struci, dok drugi jednostavno nemaju ambicija da budu u Predsjedništvu države. 

Izvor Oslobođenja navodi i kako SDP trenutno traga za novim imenima i mogućim kandidatima, ali da je sasvim izvjesno da će partija imati svog kandidata za ovu funkciju. Podsjećanja radi, SDP je u subotu održao sjednicu Glavnog odbora stranke, nakon koje se očekivalo da SDP konačno obznani ime kandidata, što se nije dogodilo, te je umjesto toga predstavljen Manifest 2020 - osnovni programski dokument SDP-a za predstojeće opšte izbore. 

(TI)

farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu