DSO Promus

Pomoć iz dijaspore: Uručena novčana sredstva ugroženim porodicama u Tuzli i Sapni

0707 boricIako su od prvog dana poplava i pojave klizišta koje su uzrokovale nezapamćene štete stanovništvu BiH bili uključeni u skupljanje i slanje pomoći, predstavnici džemata Islamske zajednice Plav i Gusinje iz New York-a, jučerašnjim obilaskom tuzlanskih naselja i naselja u prigradskim opštinama Tuzlanskog kantona, najugroženijima pomoć su odlučili uručiti i direktno.

Na prijedlog Zavičajnog udruženja Plavljana i Gusinjana u BiH, obiđene su porodice u tuzlanskim naseljima Borić i Kojšino, te najugroženija naselja na području opštine Sapna, kojima su donirana i značajna finansijska sredstva.

-Osim paketa iz Crvenog križa do sada nismo dobili nikakvu pomoć. Ova novčana sredstva će nam jako dobro doći, jer je zaista teško kada nemate baš ništa. Zato veliko hvala ovim ljudima što nam pomažu i što misle na nas, hvala udruženjima Gusinjana i Plavljana i iz Bosne i Hercegovine i iz Amerike - kazao je Bajro Mujić iz naselja Borić, kojem je već jednom uništena kuća u Srebrenici, tokom rata.

Pored Tuzle, predstavnici udruženja IZ Plava i Gusinjana iz Amerike i BiH obišli su nekoliko naselja i u opštini Sapni, gdje je porodicama Seferović i Smajlović također uručena značajna novčana pomoć.

(TI)

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu