DSO Promus

Tuzla: Predstavljena nova koalicija i izabrano kantonalno rukvodstvo HSP BiH

0607 snagaJučer je Narodnom pozorištu Tuzla održan skup koalicije "Snaga Bosne i Hercegovine", na kojem je ujedno izabrano i novo vodstvo HSP BiH za Tuzlanski kanton/županiju.

Za predsjednika županijskog vijeća u TK/Ž izabran je gosp. Dragan Nikić, dipl. pravnik.

Pristunima su se obratili predsjednici svih stranaka koje sačinjavaju koaliciju (HSP BiH, DSI BiH, Politička organizacija Snaga Bosne i BPNS BiH), te gosp. Vinko Jakić, član predsjedništva HSP BiH.

-Naglašeno je kako BiH ne može dalje ovako, te da je rezultat predhodne vlasti 60000 novih nezaposlenih. Od koalicije Snaga BiH ne treba očekivati isprazna obećanja, nego se može očekivati pošten i marljiv rad oko budućnosti građana BiH, koji svakako mora donijeti ploda. Zaključak je da se ovako više ne može i da ne ide dalje, te se od građana očekuje velika podrška novim ljudima koji bi trebali donijeti zaokret u politici. Koalicija je opredjeljena da se svakom čovjeku u BiH daju jednaka prava bez bilo kakve diskriminacije i da naglasak prije svega treba biti na novim zapošljavanjima i oživaljavanju privrede, te borbi protiv sve većeg nepotizma i korupcije. Nadati je se da će građani nati prepoznati ovakva nastojanja i da će upravo nama dati povjerenje na predstojećim izborima kako bi zajedno radili za bolje sutra nas i generacija koje tek dolaze – saopšteno je sa ovog skupa.

(TI) / Foto: Federalna.ba

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu