Otvorena Bingova farma koka nosilja: Počela dnevna proizvodnja 39.000 domaćih jaja

0407 bingoDanas je svečano otvorena farma koka nosilja Ciljuge u Općini Živinice. Farma kompanije Bingo je od samog početka rađena po evropskim i svjetskim standardima, te se od samog početka gradilo i projekat se realizirao po strogim pravilima kako bi farma dobila Halal i Hacap certifikat.

Projekat farme koka nosilja je započet prije dvije godine, ali su se u proteklom periodu susreli sa brojnim administrativnim poteškoćama. I pored toga, uspjeli su dovršiti implementaciju zacrtanog i javnosti predstaviti najmoderniju farmu koka nosilja u regiji.

Bingo je lider u proizvodnji, prodaji i izvozu domaćih proizvoda, a sada će u svom bogatom asortimanu imati i kvalitetna jaja 100 hiljada koka nosilja, koliko će ih biti u završnoj fazi projekta. Dnevna prouzvodnja jaja je 39 hiljada komada, a već su u prodaji u svim Bingovim objektima na području BiH.

Bingo ima veliki potencijal rasta i razvoja i značajne projekte s tim u vezi, za naredni period. Svečanom otvorenju savremene farme koka nosilja u Ciljugama, Općina Živinice prisustvovao je veliki broj zvaničnika iz društvenog i političkog života Tuzlanskog kantona.

(TI/RTV7)

farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu