DSO Promus

Vlada TK: Određene industrijske grane u kojima će prioritetno djelovati

0101 vlada tk 2014Vlada Tuzlanskog kantona na vanrednoj sjednici donijela je Odluku kojom određuje industrijske grane u kojima će prioritetno djelovati.

Vlada je također utvrdila tekst Javnog poziva za prikupljanje prijava za intervencije u privrednim društvima iz hemijske i drvoprerađivačke industrijske grane.

Javni poziv bit će objavljen u dnevnom listu „Avaz“ i na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona. Također su zadužena Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, svako u okviru svog resora, da u roku od 7 dana sačine i Vladi Kantona na razmatranje dostave prijedloge Odluke o utvrđivanju kriterija za izbor privrednih društava iz oblasti hemijske industrijske grane u kojima će se prioritetno djelovati.

Odlukom je definisano da će Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede imenovati Komisije za provođenje postupka po Javnom pozivu za prikupljanje prijava za intervencije u privrednim društvima iz resorne industrijske grane.

(TI) 

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu