Općina Tuzla: Usporeno izdavanje izvoda iz matičnih knjiga, građani se mole za strpljenje

1911salaopcinIz Službe za opću upravu i zajedničke poslove Općine Tuzla obavještavaju sve nosioce podataka upisanih u matične knjige Općine tuzla (kao i druge zainteresovane subjekte) da se od 23.6.2014. godine počelo sa primjenom nove aplikacije za vođenje matičnih knjiga u elektronskoj formi i za izdavanje izvoda iz tih knjiga.

Nova  aplikacija (preporučena od Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova koje vrši nadzor nad vođenjem matičnih knjiga) je osnova za uspostavu općinskih/gradskih i kantonalnih Matičnih registara kao i jedinstvenog centralnog registra matičnih podataka FBIH.

Primjena nove aplikacije iziskuje podešavanje (i nabavku nove) računarske opreme kao i određeni vremenski period obuke i prilagođavanja matičara na rad po novom sistemu što usporava izdavanje traženih izvoda. 

-Jasno je da takva situacija (uz ostale probleme nastale nakon paljevine glavne administrativne zgrade Općine Tuzla i izmiještanja „Šalter sale“) izaziva nezadovoljstvo i građana i zaposlenika. Razumijevajući potrebu građana za što hitnijim pribavljanjem potrebnih izvoda iz matičnih knjiga, matičari Općine Tuzla i drugi zaposlenici Službe za opću upravu i zajedničke poslove Općine Tuzla (zajedno sa zaposlenicima firme koja je ovlaštena za uspostavu Matičnih registara na području FBiH ulažu maksimum napora da se konkretna situacija prevaziđe i vjerovatnoća je da će to biti veoma brzo zbog čega molimo za strpljenje i razumijevanje – istakli su u Službe za opću upravu i zajedničke poslove Općine Tuzla.

(TI) / Foto: Arhiv

farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu