Aerodrom Tuzla: Prezentcija turističke ponude TK-a za očekivanih 110.000 putnika

1806 aerodromJučer je u holu "Međunarodnog aerodroma Tuzla" Turistička zajednica Tuzlanskog kantona otvarila Sezonski turistički info pult, koji će tokom ljetnje turističke sezone biti na raspologanju turistima i posjetiteljima koji avionima dolaze u Tuzlanski kanton.
Turistički info punkt na aerodromu namenjen je prvenstveno turistima, budući da je u 2013 godini Međunarodni aerodrom Tuzla prevezao 61.564 putnika dok se za 2014 najavljuje više letova iz raznih evropskih centara/gradova ( Geteborg, Malmo, Bazel ...) sa preko 110.000 planiranih putnika.

-Nadamo da će postojeće kao i najavljene nove avio rute iz i prema Njemačkoj i Holandiji biti popularne među korisnicima avio usluga u Evropi , te da će doći do povećanja dolazaka turista na područje Tuzlanskog kantona. Novo povećanje dolazaka na područje Tuzlanskog kantona stimulisati će dodatni razvoj turizma te uticati na novo zapošljavanje u sektoru turizma i ugostiteljstva – istakli su u Turističkoj zajednici TK.

Na info punktu turisti/posjetitelji moći će da se informišu o turističkoj ponudi Tuzlanskog kantona i dobiju različite promotivne materijale. Punkt na međunarodnom aerodromu biće na raspolaganju turistima na dane kada aerodrom radi odnosno kada su na rasporedu letovi iz Tuzle i u Tuzlu.

(TI)

farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu