DSO Promus

Nicholas Hill u Tuzli: Vlada SAD-a pomaže ugroženim od poplava i klizišta

1706 hillNicholas Hill, otpravnik poslova Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, danas je boravio u posjeti Općini Tuzla, gdje se sastao sa načelnikom Jasminom Imamovićem i njegovim saradnicima.

Otpravnik poslova Ambasade SAD-a i načelnik Općine Tuzla razgovarali su o posljedicama prirodne nesreće na području općine Tuzla, te o aktivnostima koje je Općina Tuzla poduzela u cilju što efikasnije sanacije nastalih šteta.

Gospodin Hill rekao je da je ovo njegova prva posjeta Tuzli u novonastalim okolnostima, te da planira posjetiti i druge gradove u BiH koji su pogođeni poplavama, kako bi se što bolje upoznao sa posljedicama prirodne nesreće.

On je također rekao da je Vlada Sjedinjenih Američkih Država prvobitno obezbijedila 2.500.000,00 dolara hitne pomoći građanima Bosne i Hercegovine, te da je u drugoj fazi, u saradnji sa međunarodnim partnerima, obezbijeđeno dodatnih 10.000.000,00 dolara pomoći.

Gospodin Hill izrazio je zadovoljstvo dobrom međusobnom saradnjom općina, te dodao da je današnji razgovor sa načelnikom Jasminom Imamovićem o stanju na terenu bio od izuzetne koristi.

Načelnik Općine Tuzla istakao je tokom sastanka značaj transparentnosti u korištenju humanitarne pomoći, kao i što bržeg formiranja federalnog fonda za sanaciju konkretnih šteta, a u okviru konkretnih projekata i u skladu sa analizama i izrađenom socijalnom kartom unutar pogođenih područja.

Nakon sastanka u zgradi Općine Tuzla, delegacija Ambasade SAD-a i načelnik Jasmin Imamović, sa saradnicima, obišli su klizišta u naselju Badre. 

(TI)

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu