DSO Promus

Vlada TK: Uštede na naknadama radnih tijela

1106 vtkVlada Tuzlanskog kantona je u okviru mjera štednje za 2014. godinu propisala i umanjenje za 50% naknade svim članovima komisija i radnih tijela koje obrazuje Vlada Tuzlanskog kantona, kantonalna ministarstva i samostalne uprave i upravne organizacije, sa zadatkom da se izmijeni Odluka o uslovima i načinu formiranja radnih tijela.

"Za učešće u radu radnih tijela, predsjedniku se utvrđuje mjesečna novčana naknada u najvećem iznosu do 50 KM umjesto ranije utvrđene naknade u najvećem iznosu do 100 KM a članovima se utvrđuje najveći mjesečni iznos do 37,5 KM umjesto ranije utvrđenog iznosa do 75 KM", odlučeno je na sjednici Vlade.  

Također, naknade za predsjednika radnih tijela u kojima se radi o posebnim i deficitarnim znanjima, koja je iznosila najviše 300 KM iznos je smanjen do najviše 150 KM, a za članove naknada iznosi najviše 100 KM umjesto dosadašnjih 200 KM. Novčana naknada za rad sekretara radnog tijela koja je iznosila u visini do 75 KM umanjena je na iznos u visini do 37,5 KM.

(TI)

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu