Akcija SIPA-e: Krijumčarili eksploziv u autobusu iz Tuzle za Švedsku

1006 sipaPostupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji s pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona, u nedjelju, 8. juna, na području Tuzle pretresli su objekte na pet lokacija, te slobode lišili dvije osobe.

Slobode su lišene osobe inicijala N.J. i N.M. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe.

Navedene osobe spriječene su u ilegalnom prebacivanju određene količine minsko-eksplozivnih sredstava iz Tuzle u Švedsku autobusom koji vrši prevoz putnika na relaciji Tuzla-Malme.

Tokom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količina minsko-eksplozivnih sredstava i druge vojne opreme, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, osobe lišene slobode jučer su, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, predate na dalje postupanje Tužilaštvu BiH, saopćeno je iz SIPA-e.

(tuzlainfo/bportal)

farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu