IDDEA: Dugoročno eliminisani problemi s izdavanjem ličnih dokumenata u BiH

by admin
| 17:48

Zamjenik direktora Agencije za identifikacione dokumente, evideniciju i razmjenu podataka (IDDEEA) Radivoje Trbić poručio je u razgovoru sa delegacijom Komisije za finansije i budžet Doma naroda parlamenta BiH da u naredne četiri godine građani BiH ne bi trebalo da imaju problema s izdavanjem ličnih dokumenata.

Trbić je članovima delegacije objasnio da postoje mnoga pitanja koja treba da se riješe, a nisu samo u nadležnosti IDDEEA, odnosno da i drugi subjekti u procesu moraju dosljedno poštovati zakonska rješenja.

On  je pozvao članove Komisije da, u skladu sa nadležnostima, rade na sprečavanju i otklanjanju novih problema u vezi s ovim pitanjem.

Članovi Komisije za finansije i budžet u razgovoru sa Trbićem i njegovim saradnicima informisani su da je IDDEEA, koja je svoje poslovanje od revizije dobila mišljenje s rezervom i mišljenje s rezervom uz skretanje pažnje, ispunila veći broj preporuka i da bi uskoro trebalo da realizuje i ostale preporuke.

Govoreći o sprovođenju preporuke Kancelarije za reviziju institucija BiH koja se odnosi na postupak izbora najpovoljnijeg dobavljača za izgradnju zgrade na način koji je predviđen Zakonom o javnim nabavkama, zamjenik direktora Agencije istakao je da će prilikom provođenja novog postupka biti vođeno računa o dosljednoj primjeni svih odredaba Zakona o javnim nabavkama.

(TI)