Danas i sutra sunčano: Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

by admin
| 13:15

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme, slično će biti i sutra, petak 17. marta 

Dio prijepodneva umjerene naoblake će biti u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab, prije podne sjevernog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C.

U subotu, 18.03.2017., u Bosni i Hercegovini se očekuje postepeno naoblačenje sa sjevera. Prije podne u Bosni, a od sredine dana i u Hercegovini. U drugoj polovini dana u Bosni će biti slabih lokalnih pljuskova. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C.

U nedjelju, 19.03.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slabe padavine u centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini od sredine dana prema poslijepodnevnim satima rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 19°C.

(Tuzlainfo.ba)