I danas kiša i snijeg: Šta nam prognoziraju meteorolozi za narednu sedmicu?

by admin
| 9:10

Danas u Bosni pretežno oblačno. U Hercegovini više oblačnosti na sjeveru u istoku, u ostalim dijelovima sunčanije. Povremeno će padati slab snijeg ili slaba kiša u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Na istoku Hercegovine povremeno može pasti malo kiše. Vjetar većinom slab, na jugu i zapadu zemlje do umjerene jačine, sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U ponedjeljak, prolazno povećanje oblačnosti sa zapada će preći preko Bosne i Hercegovine. Prije podne niske naoblake će biti po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu od 9 do 13°C.

U utorak, u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Od sredine dana naoblačenje sa sjeverozapada. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 0°C, na jugu zemlje od 0 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13°C.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano uz malu oblačnost. Poslije podne u Bosni umjereno povećanje oblačnosti, a u Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, saznajemo iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Tuzlainfo.ba)