Omega Beko 20170714

farah baner

2407 heroinPolicijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u zajedničkoj akciji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, 19.7.2017. godine na području Zenice, pronašli su i oduzeli oko 82 kilograma supstance koja svojim izgledom i svojstvima asocira na opojnu drogu heroin. Aktivnosti su izvedene uz nadzor dežurne tužiteljice Tužilaštva BiH.

Comment

0312 penzijePodaci Agencije za statistiku BiH pokazuju kako je broj zaposlenih u aprilu 2017. bio veći za 29.767 nego u istom mjesecu 2016. Najviše zaposlenih u BiH je, kako pokazuje statistika, u prerađivačkoj industriji i trgovini na veliko i malo te su te oblasti u 2017. imale značajan porast zapošljavanja, piše Večernji list BiH.

Comment

0101 suncanoPrema prognozi FHMZ-a, danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 31 i 37°C, na jugu zemlje do 39°C. 

Comment

2007 mobileBH Telecom i Lanaco, potpisali su Ugovor o poslovno–tehničkoj saradnji za antivirusna rješenja i internet zaštitu korisnika BH Telecoma baziranom na proizvodima kompanije Kaspersky LAB, prenose Nezavisne.

Comment

01072017 toplotni udarFederalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje od 20. do 22. jula u vremenskom intervalu od 14.00 do 17.00 sati zbog visoke dnevne temperature zraka i visoke vrijednosti UV indeksa.

Comment

1907 nekropolaMinistar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović održao je sastanak sa predstavnikom Udruženja za afirmaciju kulturnog nasljeđa kroz dramsko i filmsko stvaralaštvo „ART-SEF“ Feridom Sokolovićem iz Visokog i direktorom JU Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona Benjaminom Bajrektarevićem.

Na sastanku je istaknuto da je Udruženje učesnik u pripremi regionalnog programa nominacije 30 nekropola stećaka na Listu zaštićene svjetske kulturne baštine UNESCO-a, te da rade na izradi dokumentarnog filma, kao sastavnog dijela nominacijskog fajla, a potom i na promociji projekta - saopšteno je iz ovog ministarsva.

Projekat podrazumijeva snimanje dokumetarog filma o svakoj nekropoli sa Liste UNESCO-a u formi putopisa, s ciljem da se i ostali kulturni sadržaji, turistički potencijali lokalnih zajednica, na čijem se prostoru nalaze nekropole u filmu naglase i predstave.

Serijal od 28 filmova o 28 nekropola koje su upisane na Listu, emitovaće se na javnim tv servisima i drugim oblicima medijske eksplatacije  kao što je internet, uz mogućnost da svaka lokalna zajednica na svojoj web stranici postavi cijeli serijal ili samo film o nekropoli iz njenog okruženja.

Uz podršku i preporuku nacionalnih komisija za saradnju sa UNESCO-om (BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore) ovaj projekt je  UNESCO  svojom rezolucijom br: 37 C/72  od 29.12.2016  odlučio da podrži sa 25.000$. Komisija za saradnju sa UNESCO-om BiH na XXVI sjednici u Sarajevu donijela odluku da se projekat podrži i data je preporuka svim nivoima vlasti da podrže projekat. Preporuku su dale i komisije za saradnju sa UNESCO-om Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Ministar Muratović uputio je čestitke svima koji rade na ovom izuzetnom projektu koji će na najbolji način sačuvati bosanskohercegovačko kulturno historijsko naslijeđe, te je kazao da će Ministarstvo dati apsolutnu podršku u realizaciji projekta - saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Comment

1212 pecatPorezna uprava Federacije BiH je 13. i 14. jula 2017. godine izvršila ukupno 345 inspekcijskih nadzora kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost.

Comment

3110 tv programiRegulatorna agencija za komunikacije (RAK) izrekla je Radio- televiziji Republike Srpske (RTRS) jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 29.000 KM radi utvrđenog kršenja Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija.Agencija je po službenoj dužnosti izvršila monitoring centralnih informativnih emisija RTRS-a: Dnevnik 2, Pečat, Aspekt i Aktuelno emitovanih u period od 15.oktobra do 31.decembra 2116.godine, te utvrdila kršenje Kodeksa o  audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija.

Comment

0101 suncanoDanas se u BiH očekuje većinom sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Više oblačnosti moguće je u istočnim i centralnim područjima. U Bosni će puhati slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima vjetra.

Comment

0101 2016 granicaUprava za indirektno oporezivanje BiH saopštila je da su svi koji unose ili iznose gotovinu ili vrijednosne papire u iznosu većem od 10.000 eura dužni da prijave carinskom organu na svakom graničnom prelazu u BiH.

Comment

Stranica 1 od 85

futura toneri veliki

baner divan

biznis veliki

 

level baner

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu