DKC Farah: Prvi i jedini u BiH certificirani za Goldeneye mikropigmentaciju (trajna šminka)

by admin
| 5:24

Tokom proteklog vikenda, 17. i 18. juna, privedena je kraju edukacija osoblja DKC Farah u Tuzli i Sarajevu iz oblasti mikropigmentacije (trajna šminka) od strane stručnih osoba GOLDENEYE-a!

Nakon dva mjeseca učenja teorije i praktičnog vježbanja na gumenim lutkama i završnog rada na modelima, Sonja Sigulinski – predstavnica matične kuće GOLDENEYE iz Njemačke, dodijelila je certifikate osoblju DKC Farah, koji su zvanična potvrda da su osposobljene za rad u oblasti posebne mikropigmentacije.

Vrhunska oprema, organski pigmenti, temeljita, vrlo stručna edukacija obećavaju da se sve osobe zainteresirane za ovaj tretman (oči, usne, obrve) s punim povjerenjem mogu prepustiti kozmetičarkama Farah centara.

U Farah centrima se radi i japanska metoda iscrtavanja obrva. Japanska metoda ili microblading je ručno iscrtavanje obrva metodom dlačica po dlačica. To je postupak kojim se pomoću posebnih „mikro oštrica“ vrši fino nanošenje pigmenta na površinskom sloju dermisa i na taj način vrši iscrtavanje dlačica između prirodnih dlaka, kako bi obrve djelovale potpuno prirodno.

Za razliku od japanske metode iscrtavanja obrva, mikropigmentacija – trajna šminka (sjenčenje) obrva podrazumijeva korištenje mašinice za iscrtavanje (sjenčenje) obrva i to tako da se ispod postojećih dlaka iscrtavaju obrve kao sjenka kako bi obrve izgledale kao da su dopunjene olovkom (gustina, dužina). Boja koja se koristi kod trajne šminke obrva može da bude jaka i gusta ili slaba (blago sjenčenje), u zavisnosti od želje klijenta, bitno je da je organskog porijekla.

Ukoliko je žena prethodno uradila iscrtavanje obrva japanskom metodom, lako može preći na postupak sjenčenja obrva, kako bi napravila željenu promjenu ili te iscrtane dlačice (koje su postupkom microblading-a izblijedile i postale nevidljive vremenom), obnovila postupkom trajne šminke.

Više informacija o spomenutoj metodi pogledajte na ovom linku.

Također, više informacija o spomenutim tretmanima saznajte u DKC Farah Tuzla, na web stranici: www.farah.ba,  Facebook Fan stranici ovog centra ili pozivom na broj telefona 035 /255 555.

(Tuzlainfo.ba)