Nipex: Sinoć predstavljen Novi Tiguan (FOTO)

by admin
| 12:50

U prekrasnom ambijentu ljetne bašte Hotela Orion sinoć je Auto kuća Nipex Tuzla predstavila Novi Tiguan.

Za brojne zvanice Nipex je upriličio noć za pamćenje u kojoj su prisutni osim oficijelnog dijela mogli uživati i u posebno biranom muzičkom programu, te kroz testne vožnje saznati više saznati o Tiguanu.

Prve reakcije zvanica i testnih vozača govore da bi Novi Tiguani mogli biti se sve češće viđani na ovdašnjim putevima.

Novi Tiguan pruža izbor turbo-punjenih TSI benzinskih i TDI dizel motora koji zadovoljavaju Euro 6 norme. Najjači benzinski motor posjeduje maksimalnu snagu od 220 KS i 163 kW, dok kod dizel verzije prednjači motor od 240 KS i 176 kW. Sistem 4Motion je opcija kojom Tiguan osvaja on-road i off-road terene sa četiri načina vožnje: Onroad, Snow, Offroad i Offroad Individual. Napredniji modeli su opremljeni 4Motion sistemom sa petom generacijom Haldex kvačila. Opcioni „off-road“ paket Tiguan 4Motion se od regularnog modela izdvaja sposobnošću da savlada nagib od 25,6 stepeni. 

Modeli za 2016. godinu su 60 mm duži i 30 mm širi od svojih prethodnika. Veličina novih modela se ogleda i u međuosovinskom rastojanju koje je povećano za 77 mm, a prostor za koljena putnika na stražnjim sjedištima je za 29 mm duži nego ranije. Prtljažnik također omogućava veći prostor sa maksimalnom zapreminom od 1.665 litara. I pored povećanih dimenzija koje omogućavaju veću udobnost pri vožnji, ovogodišnji Tiguan je 50 kilograma lakši u odnosu na modele iz 2015. godine.

Sigurnost putnika je još jedna istaknuta karakteristika novog Tiguana. U sva vozila su kao standardna oprema ugrađeni savremeni sigurnosni sistemi kao što su detekcija pješaka i autonomno kočenje u slučaju opasnosti od direktnih, ali i sekundarnih sudara.

Enterijer krase kožni materijali i velika zapremina prostora, čime odgovara zahtjevima porodičnog i poslovnog života. Napredniji paketi Comfortline i Highline imaju displej u boji veličine osam inča sa navigacijom i podrškom za iOS i Android sisteme.

(Tuzlainfo.ba)