Dašak orijenta u našem gradu: Prodavnica turskih proizvoda osvojila Tuzlake

by admin
| 20:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U Tuzli već nekoliko mjeseci uspješno radi prodavnica turskih prehrambenih i drugih proizvoda “Turk marketi Bakkal” Tuzla.

Jedina radnja tog tipa u našem gradu je pravo osvježenje u jednoličnoj ponudi domaćih trgovina i marketa.

Vlasnik prodavnice o pokretanju ovog malog biznisa je razmišljao dugo, a ideju je dobio prilikom čestih putovanja u Tursku. 

– Sve ove proizvode smo probali prilikom boravka u Turskoj i bili smo ubijeđeni da će se oni svidjeti našim sugrađanima, kao što su i nama. To je bio prvi korak da počnemo razmišljati o tome, a nakon što smo ideju i realizirali trudimo se da ponudom isključivo turskih proizvoda ponudimo nešto novo, a ujedno kvalitetno – rekao nam je Nedim Pirić, vlasnik turskog marketa “Bakkal”,

Proizvodi u ponudi su od poznatih i provjerenih turskih proizvođača koji imaju halal certifikat. U ponudi se izdvajaju Marmarabirlik, najveći proizvođac maslina i maslinovog ulja u Turskoj, zatim Caykur i njihov dobro poznati crni čaj, Dogadan čajevi-čajevi iz prirode, zatim Uludag, Basak,MeySu, Dimes, Ulker, Burcu, Pinar, Tat, Segmen, Gulsan, Ege, Dardanel…

Radnja je otvorena krajem prošle godine, a interesovanje Tuzlaka je veliko.

– Zadovoljni smo odzivom kupaca, kako iz Tuzle tako i iz okoline. Raduje nas da ljudi pozitivno reaguju, a mnogi ističu da su već odavno priželjkivali nešto slično u našem gradu. Najvećim dijelom kupuju naše stalne mušterije kojih je sve više, te turski državljani koji žive ili privremeno borave u Tuzlanskom kantonu – ističe naš sagovornik.

Radnja se nalazi u centru grada u ulici Tabašnice, pored gradske pijace, a uskoro bi u istočnom dijelu grada vrata mušterijama treba otvoriti i “Turk marketi Bakkal 2”.

Pored nove radnje vlasnici obećavaju i veću ponudu, obzirom da konstantno povećaju broj artikala koje nude.

(Tuzlainfo.ba)