“Osmijeh” treba novi logotip: Kreiraj najkreativniji logo i osvoji 100 KM!

by admin
| 9:10

Organizacija za djecu i mlade „Osmijeh za Osmijeh“ Tuzla raspisuje konkurs za idejno rješenje logotipa organizacije. Ovim konkursom Organizacija za djecu i mlade „Osmijeh za Osmijeh“ Tuzla traži rješenje koje će simbolizirati djecu i mlade, aktivizam, volonterizam, smijeh, radost i sreću.

Pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresirani građani i građanke Bosne i Hercegovine, bez obzira na uzrast i profesiju.

Konkurs se otvara danom objavljivanja, u utorak, 16. februara i ostaje otvoren do utorka 15. marta 2016. godine do ponoći.

Sadržaj i izgled logotipa treba da na kreativan i inspirativan način predstavljaju sve što Organizacija za djecu i mlade „Osmijeh za Osmijeh“ radi sa djecom i mladima u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, te da onemoguće svaku zamjenu i/ili zabunu u pogledu identifikacije sa našom organizacijom.

Idejno rješenje logotipa treba da bude spoj savremene tipografije (izbor fonta/ova), boja i njihove zasebne, te međusobne povezanosti. Potrebno je da bude sačinjen u tri identična primjerka, ali pisana:

– Latiničnim pismom na bosanskom jeziku
– Ćiriličnim pismom na bosanskom jeziku
– Na engleskom jeziku

PROPOZICIJE KONKURSA:
– Logotip mora biti originalno djelo autora i ne smije sadržavati dijelove drugih autorskih djela.
– Logotip mora biti izrađen u dimenzijama iznad 4000 px (Zbog njegovog nesmetanog impliciranja na velike formate poput bilborda, plakata i panoa, ali i na manje formate poput flajera, promo materijala i slično).
– Logotip mora biti jednako izražajan, kako u boji tako i u grayscale-u.
– Logotip mora biti dostavljen u PNG formatu u visokoj rezoluciji od 300 dpi.

Idejna rješenja dostavljati na e-mail adrese: [email protected] i [email protected] s naznakom u naslovu maila: KONKURS ZA IDEJNO RJEŠENJE LOGOTIPA! Uz idejno rješenje potrebno je dostaviti i kontakt podatke o autoru/autorskom timu.

Predajom rada učesnici prihvataju propizicije konkursa, a pobjedničko rješenje postaje vlasništvo Organizacije za djecu i mlade „Osmijeh za Osmijeh“ Tuzla. Organizacija ima pravo da pobjedničko rješenje izmijeni ili doradi uz konsultacije sa autorom/autorskim timom.

NAGRADE:
Autor/autorski tim pobjedničkog idejnog rješenja biće nagrađen sa 100,00 KM!

DODATNE INFORMACIJE:
E-mail: [email protected]

(Tuzlainfo.ba)