Plesni studio Sandoval: Novi upisni rok za društveni, sportski ples i Zumba fitnes

by admin
| 6:53

Plesni studio Sandoval Tuza obavještava građane dapočinje novi upisni rok za društveni, sportski ples i Zumba fitnes.

U srijedu 20.01.2016 u plesnoj dvorani Katoličkog školskog centra u Tuzli, počinju treninzi za početnike „Plesne škole za odrasle/ Građanstvo“. Radi se o plesnom tečaju, namjenjenom radno aktivnom stanovništu i studentima, na kojem se uče društveni plesovi, kao što su salsa, bachata, bečki i engleski valcer, foxtrott, discofox/hustle, cha cha, samba, rumba, a sve po priznatom svjetskom plesnom programu „Crea dance“. Na ovom času plesni parovi se druže, opuštaju, te na jednostavan i zabavan način oslobađaju nakupljenog stresa. Iako smatrate da imate „dvije lijeve noge“ – ne brinite, nećete brinuti kojom nogom prvo treba krenuti. Zato vam preporučujemo da se oslobodite predrasuda o plesu, partnericu za ruku i zajedno sa najedukovanijim timom steknete znanje i samopouzdanje, jer za učenje i zabavu nikada nije kasno!

 „Zumba fitness by Nina“ je novi program vježbanja, plesni fitnes, gdje se kombinuju različite vrste latino plesova, brzih i sporih ritmova, kao što su salsa, merengue, bachata, samba, reggeton i sl. Ovaj način vježbanja djeluje na sve vrste mišića, te na taj način oblikujete i učvršćujete cijelo tjelo. Pozitivno utiče na kardiovaskulasni sistem, te na smanjenje masnih naslaga. Za jedan sat zumbe je moguće izgubiti i do 800 kalorija, a za uzvrat dobiti dobro raspoloženje i rješiti se stresa. NOVO na treninzima Zumba fitness by Nina su i kombinovani treninzi ZUMBE i PILATESA, a sve sa licenciranim i iskusnim instruktorima.

„Hip Hop“ je ples koji je nastao 70-tih godina na ulicama Bronx-a. Odnosi se na kretanje uz hip hop muziku, koja je započela svoje eksponiranje kroz četiri osnovna stila: Break dance, Popping, Funk i Locking.  Danas je hip hop ples koji se bazira na vise pravaca, a stručni treneri iz ovih oblasti se raduju novim članovima uzrasta osnovne i srednje škole, svake subote i nedjelje od 12.00h, sa kojima će nesebično dijeliti svoje znanje.

„Ciciban“ je kurs namjenjen najmlađim članovima uzrasta od 4 do 6 godina, gdje se kroz igru i druženje, stiču osnovna znanja iz oblasti

„Sportski ples“ je zapravo takmičarski ples, koji se sastoji iz dvije discipline, 5 latinoameričkih (samba, cha cha, rumba, paso doble i jive)  i 5 standardnih plesova (enleski i plesabečki valcer, tango, quickstep i slowfox). U ovoj skupini sudjeluju plesno sportski parovi od pionira (6 godina) do seniora (preko 35 godina), koji su u proteklom periodu nastupili na više stotina domaćih i međunarodnih takmičenja, te se uvjek vraćali sa pregrštom medalja i vrhunskih rezultata.

Plesni studio Sandoval vrši upis novih polaznika na sve tečaje plesa do kraja mjeseca januara, a više informacija možete potražiti na www.sandoval.com.ba  ili putem e-maila: [email protected] . Naravno da vam na raspolaganju stojimo i putem kontakt telefona 061/194 478 i 061 728 160.

(MTP)