OKK Sloboda: Ozbiljne pripreme za ABA kvalifikacije, poznata i prva pojačanja

by nedim
| 8:36

OKK Sloboda Tuzla se bori za nastup u premijernoj sezoni Druge ABA lige, a svoje mjesto u ovom regionalnom takmičenju će tražiti kroz dva kvalifikaciona turnira.

Prvi kvalifikacioni turnir, uz Slobodu, će igrati Mladost iz Mrkonjić Grada i Široki Brijeg. Pobjednik prvog kvalifikacionog turnira ide u drugo kvalifikaciono kolo u kojem će u Laktašima, od 27. do 29. septembara, igrati protiv Primorske, Vršca i Sutjeske. Dvije najbolje ekipe sa tog turnira će igrati u Drugoj ABA ligi.

Više o stanju u ekipi, pripremama i načinu pristupa kvalifikacionim turnirima za ABA ligu govorio je predsjednik OKK Sloboda, Aid Berbić.

“Prije svega želim da još jednom podržim organizovanje Druge ABA lige koja će značiti mnogo za razvoj košarke u regionu, a tako i za razvoj našeg kluba i afirmaciju mladih igrača”, rekao je Berbić na početku razgovora.

“Kada je u pitanju filozofija našeg kluba bazirali smo se na razvoj i afirmaciju mlađih igrača, a u prilog tome ide i to da je pet prvotimaca Slobode u nacionalnim selekcijama Bosne i Hercegovine. Almir Hasandić i Nedžad Muratović igraju za A, Emir Čerkezović i Nedim Omerović za juniorsku, a Haris Dedajić za kadetsku selekciju Bosne i Hercegovine”, istako je predsjednik Slobode.

“Ozbiljno smo pristupili pripremama za kvalifikacione turnire koji vode u Drugu ABA ligu i učinit ćemo sve što je u našoj moći da se od ove sezone u Tuzli igra međunarodna košarka, jer ovaj grad, ovi navijači i ovi igrači to zaslužuju. Pojačali smo se sa tri nova imena. To su dva internacionalca koji igraju na pozicijama centra, dvadesetčetverogodišni 205cm visok, Ljubomir Čampara i dvadesetpetogodišnji, 207cm visok, Nikola Silađi, kao i dvadesetogodišnji bek, 184cm visok, Milan Lužajić”, otkrio je Berbić.

“Smatramo da smo kao klub i kao grad spremni za viši rang takmičenja, drugu ABA Ligu, što su potvrdili i naši vjerni navijači sa 97% podrške ovome projektu kroz anketu objavljenu na našoj internet stranici”, dodao je na kraju Berbić – navedeno je u informaciji OKK Sloboda.

(Tuzlainfo.ba)