FK Sloboda sezonu otvara u Širokom Brijegu: Jagodić bez četiri nova igrača!

by nedim
| 8:17

FK Sloboda novu sezonu U Premijer BHT ligi otvara gostovanjem u Širokom Brijegu.

Novu sezonu i predstojeću utakmicu “Crveno-crni” su najavili na današnjoj press konferenciji.

Vlado Jagodić je konstatovao da je tokom priprema urađeno mnogo posla, da je ekipa napredovala u pojedinim segmentima igre te da sada na raspologanju ima bolji tim.

– Urađeno je dosta toga od 12. juna kada smo počeli pripreme, a uradili smo ono što smo željeli i smatram da smo sad u igračkom smislu bolji nego što smo bili. Preko sedam kontrolnih utakmica pokazalo je da smo u određenim segmentima igre napravili pomak, a ja sam bio jasan da smo primali mnogo golova. Zahvaljajući angažovanju pojedinih rješenja u zadnjoj liniji, veznom redu, a pogotovo u napadu, možemo reći da zaista imamo bolji tim nego smo imali.

Jagodić je ponovio da je cilj Slobode ove sezone plasman u Ligu 6 te da je sa dovođenjem iskusnijih igrača napravljen veliki korak za dostizanje konačnog cilja.

-U ovo prvenstvo ulazimo sa željom da budemo bolji nego što smo bili i mislim da je to realno i objektivno. Mi želimo Ligu 6, a pravimo velike korake da se popunimo kvalitetom. Ne kažem da se mi nismo popunili kvalitetom u zimskom periodu, ali vi znate da smo tada pružili priliku mlađim igračima koji mogu u narednom periodu dokazati da li su oni ti koji mogu biti vođe tima i odlučujući igrači. Procijenili smo da nam treba nekoliko iskusnijih igrača koji treba da podignu naš nivo i zato smo doveli nekoliko igrača i smatram da sada kao trener imam slatke muke, kazao je Jagodić i dodaje:

-Mi možemo biti velika nepoznanica Širokom u 1. kolu. Svjedoci smo sinoć da je Široki Brijeg isti onakav kakav je završio prvenstvo uz dvije personlane promjene i prateći utakmice koje je Široki igrao u prvom pretkolu, a i onu prvu u Aberdinu, nema mnogo razlike. Mislim da u ovom trenutku možemo procijeniti da nam je malo teži zadatak iz razloga jer je Široki elimisan iz kvalifikacija  i da se mora okrenuti prvenstvu.  Naravno, prvenstvo se neće završiti kada odigramo prvu utakmicu, ali mi imamo namjeru i iskrenu želju  da odigramo dobru utakmicu. Imamo sasvim dovoljan izbor kvalitetnih igrača, u uz određene promjene u igri na kojima smo dosta radili na pripremama, možemo iznenaditi Sablića. Imamo imamo spremne dvije varijante, a konačna odluka će biti donijeta tek kada stignemo u Široki Brijeg. Mi tamo idemo spremni, idemo pokušati odigrati otvorenu utakmicu, pokušati iskoristiti  sinoćnje ispadanje Širokog iz kvalifakcija te uz dužno poštovanje kolege sa suprotne strane i igrača Širokog Brijega, ja smatram da imamo kvalitete i da možemo biti optimistični pred utakmicu na Pecari, kazao je Jagodić.

Novinarima se obratio i kapiten FK Sloboda Tuzla, Amer Ordagić koji je pokazao optimizam pred početak BHT Premijer lige BiH.

-Nakon uspješno završenih priprema došli smo do onog dijela koji jeste najvažniji. Mi smo spremni i imamo veliku želju da na  početku prvenstva krenemo sa dobrim rezultatom. Nemamo sve igrače na raspologanju, ali mislim da imamo dovoljno kvaliteta i znanja da u prvom kolu pokažemo dobru igru i da se u Tuzlu vratimo sa bodovima. Imat ćemo dobre uslove za igru, dobar ambijent te uz našu veliku želju da napravimo dobar rezultat, smatram da se možemo vratiti zadovoljni u Tuzlu, kazao je kapiten FK Sloboda, Amer Ordagić.

Inače, za utakmicu 1. kola protiv NK Široki Brijeg, Jagodić neće moći računati na Krpića, Ćuluma, Đorđilovića i Osmanagića koji ne mogu konkurisati za tim te oni neće putovati u Široki Brijeg na utakmicu 1. kola BHT Premijer liga koja se igra na Stadionu Pecara sa početkom u 21 sat uz direktan prenos putem Moja TV.

(Tuzlainfo.ba/FK Sloboda)