Odličan početak sezone: Jučer na Panonskim jezerima boravilo 16.000 gostiju!

by admin
| 13:16

Kompleks slanih jezera Panonika u Tuzli je tokom tri dana proteklog vikenda posjetilo 35.000 gostiju, uz prodaju 25.000 dnevnih ulaznica svih kategorija.

Jučer je registrovana i rekordna posjeta ove godine kada je Panonskim jezerima boravilo više od 16.000 gostiju.

Pored građana Tuzle i TK, Panoniku je zahvaljujući lijepom vremenu, visokim temperaturama i ljepotama slanih jezera , posjetio veliki broj gostiju iz cijele BiH ali i susjednih i europskih zemalja. Samo u nedelju 09.7.2017.g. , registrovan je dolazak 30-tak autobusa sa gostima, a svi parkinzi oko Panonike su bili puni.

– Obzirom na registrovanu prodaju 54.000 ulaznica tokom juna (posjeta od 70.000 gostiju), možemo dati ocjenu da je početak špica sezone dobar i obećava tokom jula dobre posjete gradu Tuzli i Panonici, naravno, zavisno od vremenskih uslova za naš rad. Boravak ovako velikog broja gostiju na Panonskim jezerima je protekao u najboljem redu bez bilo kakvih problema uz maksimalni rad svih službi sa 147 radnika JKP Pannonica doo Tuzla i odličnu saradnju sa Hitnom pomoći Doma zdravlja Tuzla i MUP-om TK – istakli su iz JKP Pannonica doo Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)