Koncert koji se čekao 17 godina: Balašević u Tuzli pjevao pred više od 10.000 ljudi (VIDEO)

by admin
| 6:11

Đorđe Balašević, sinoć je u Tuzli održao 17 godina očekivani koncert “Tajni gaz”, pred više više od 10.000 posjetitelja na stadionu Tušanj.

Koncert je započeo numerom “Stih iznad svih”.

“Dobro veče, Tuzlo. Malo kasnimo, a to je zato što vi šminkerski ulazite u stadion, kao Đorđe Balašević će nas čekati. Kad je mogao čekati 17 godina, sačekat će još malo. Dobrodošli mladi jeleni. Otpjevao sam pjesmu koju možda ne znate jer je nova, a svirali smo je u Zadru prije mjesec dana. Ona se ne prevodi. To je pjesma koja ima u sebi neke trikove i niko ne može da kaže da je na ekavici, ijekavici ili na ko zna kakavici. Ne prevodi se u Tuzli, Zadru, Valjevu. Ne postoji niti jedna jedina riječ koja može da nas podijeli. Vi ste moji zemljaci, kako god da ga okreneš”, kazao je, između ostalog Balašević, a potom izveo pjesmu pod nazivom “Neki novi klinci”.

Veliki muzički spektakl je trajao skoro četiri sata, u kojima su se horski prolmali stihovi pjesama “Život je more”, “Provincijalka”, “Boža zvani Pub”…

Koncert je privukao veliku pažnju u cijelom regionu, tako da su jučer tuzlanske ulice i hoteli bili puni gostiju iz cijele BiH i susjednih država.

https://www.youtube.com/watch?v=pe8vsR-Y80U

(TI) / Foto by Klix