MUP TK: Uhapšeni razbojnici iz Tuzle osumnjičeni za više pljački

by admin
| 12:43

Jučer, 2.05.2017.godine, službenici Jedinice policije za specijalnu podršku MUP TK-a i službenici PU Tuzla – PS Zapad su, nakon zaprimljene prijave o počinjenom razbojništvu od strane dva lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, na benzinskoj pumpi oko 01,30 sati u naselju Plane, grad Tuzla ) izvršili pregled i pretres terena u navedenom naselju, kojom prilikom su pronašli i lišili slobode M.P., rođen 1987.godine iz Tuzle, koji se dovodi u vezu sa pomenutim krivičnim djelom. Istog dana, službenici OKP PU Tuzla pronašli su i drugo lice, a radi se o H.P., rođen 1997.godine iz Tuzle.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, M.P. i H.P. su uz izvještaj predati na daljnje postupanje nadležnom Tužilaštvu TK-a zbog postojanja osnova sumnje da su dana 28.05.2017.godine, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, udruženo počinili krivično djelo Razbojništvo , te osnova sumnje da je M.P. počinio KD-o Ugrožavanje sigurnosti  i KD-o Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje.

Daljnjim operativnim radom je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je H.P. zajedno sa još jednim licem, dana 25.04.2017.godine u Tuzli, počinio krivično djelo Razbojništvo kojom prilikom je otuđena određena količina novca.

Takođe, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela počinjenih na području grada Tuzla, s akcentom na KD-a Razbojništvo, službenici OKP PU Tuzla su dana 26.05.2017.godine Kantonalnom tužilaštvu TK-a dostavili izvještaj protiv M.D., rođen 1989.godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je u mjesecu maju tekuće godine u Tuzli počinio KD-o Razbojništvo (21.05.2017.godine nad radnicom sportske kladionice, kojom prilikom je otuđena određena količina novca) i KD-o Razbojnička krađa (08.05.2017.godine otuđenje određene količine novca iz trgovinske radnje).

Nakon raspisane potrage od strane PU Tuzla, dana 25.05.2017.godine službenici MUP-a HNK-a su u Mostaru navedeno lice lišili slobode, te isto predali na dalje postupanje službenicima OKP PU Tuzla radi kriminalističke obrade, nakon koje je M.D. uz izvještaj predat na dalje postupanje tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)