Jagodić i Efendić pred duel sa Zrinjski: Ne nasjedamo na provokacije, idemo po dobar rezultat

by admin
| 13:16

Danas je na Stadionu Tušanj održana konferencija za medije FK Sloboda Tuzla povodom posljednje utakmice Lige za prvaka BiH u sezoni 2016./2017. u kojem će se Sloboda u nedjelju grati protv akutelnog prvaka BiH, HŠK Zrinjski na Stadionu Pod bijelim brijegom.

Prisutnim novinarima obratio se Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla koji je istako da su pripreme za nadolazeću utakmicu protekle uobačajeno, a obzirom da je velika pažnja usmjerena na samu utakmicu i Slobodu klub je nastojao provesti pripremni period u opuštenoj atmosferi.

– Bez obzira što je posljednje kolo i što su sve oči uprte u  utakmicu u Mostaru, a samim time u nas, mi smo nastojali da realno što opuštenije pristupimo pripremi. Mi smo imali jednu obavezu da u srijedu gostujemo Guberu u Srebrenici što smo ispoštovali sa svim igračima sa kojima smo raspolagali i odigrali smo kontrolonu utakmicu. Tom utakmicom želio sam steći uvid u pojedina imena koja nisu igrala prvenstvene utakmice, a to su dva ili tri naša igrača koja treniraju sa nama.  Mislim da ćemo današnjim danom završiti mikrociklus treniranja na jedan zadovoljavajući način, rekao je Jagodić u uvodnom izlaganju i dodao da je cilj  igračima poslati poruku da ne nasjedaju na provokacije i da lično ne želi učestvovati u tome.

-Nastojim da igračima pošaljem poruku da ne nasjedaju na provokativne stvari i ja o tome danas neću pričati, ali dovoljno je da kažem da svako u svom dvorištu počisti smeće i da ne baca komšiji. Mi imamo čisto dvorište  i nastojim da to čisto dvorište u narednoj godini iskoristimo za dobre rezultate. Mi smo obavezni prema navijačima koji su nas i nakon poraza protiv Krupe pozdravili i hvala im na tome, a imamo obavezu  prema tradiciji i imenu odigrati onako kako igramo cijelu sezonu i ne vidim razloga da se drugačije tumači ekipa Slobode.

Jagodić je istakao da Sloboda igra protiv aktuelnog prvaka koji pokušava odbraniti titulu pobjedom protiv Slobode, ali isto tako crveno-crni imaju svoj cilj, odigrati dobru utakmicu i napraviti pozitivan rezultat.

Naš cilj je napraviti pozitivan rezultat. Krupa nas je pobjedom sustigla na četvrtoj poziciji, imaju bolji međusbni skor i gol razliku i utakmicu kod kuće, a ja se još uvijek vodim time da je bolje zavšriti četvrti nego peti, kazao je šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Novinarima se obratio i fudbaler Slobode, Samir Efendić koji je nagovijestio da Slobodu čeka  težak meč protiv ekipe koja igra pod imepartivom pobjede.

-Sigurno da nas čeka težak meč protiv Zrinjskog koji igra pod imperativom pobjede, a ta pobjeda protiv Slobode njima  donosi titulu prvaka BiH. Svi smo svjesni da je to teška utakmica, ali cilj nam je odigrati utakmicu koja će pokazati da mi nemamo kalukulacija i da nas ne zanima ko će biti prvak nakon utakmice u Mostaru. Mislim da će Sloboda igrati korektno, za sebe i za svoje navijače i to je sigurno stav svih igrača i mi ćemo se potrdutit napraviti što bolji rezultat. Nama je cilj vratiti četvrto mjesto, a sigurno je da je bolje završiti četvrti nego peti na kraju prvenstsva, kazao je prisutnim novinarima Samir Efendić.

Jagodić nije htio otkriti koji igrači će biti u startnoj postavi u nedjelju, ali otkrio je da u Mostar putuje 19 igrača od kojih će 18 biti u zapisniku. Također, trener Slobode neće moći računati na Mehmedagića i Subića koji nisu trenirali proteklih 10 dana, a  jučerašnji rezultati nalaza pokazuju da Mehmedagić neće putovati u Mostar. Pored pomenutih igrača, šef stručnog štaba neće moći računati na usluge Stjepanovića koji je u protekle dvije utakmice odigrao na zavidnom nivou.

Utakmica posljednjeg 10. kola Lige za prvaka BiH između HŠK Zrinjski i FK Sloboda Tuzka igra se u nedjelju od 17 sati na Stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru uz direktan TV prijenos.

(Tuzlainfo.ba)