Maturantima se predstavili svi fakulteti: Univerzitet u Tuzli na Sajmu visokog obrazovanja

by admin
| 6:20

Prateći globalne trendove u visokom obrazovanju i potrebe srednjoškolaca da odaberu odgovarajući fakultet, Univerzitet u Tuzli uzeo je učešće na drugom Sajmu visokog obrazovanja, koji se održava 27. i 28. aprila 2017. godine u Hotelu Tuzla.

Cilj učešća Univerziteta u Tuzli na Sajmu visokog obrazovanja je da kroz konstruktivnu komunikaciju s maturantima olakša odabir njihovog budućeg zvanja te da kroz prezentaciju ključnih informacija o studijskim programima 12 fakulteta i Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli pruži cjelovitu informaciju o mogućnostima i uslovima akademskog obrazovanja – saopšteno je iz ove visokoškolske ustanove.

Pored izlagačkog dijela, centralni programski sadržaj Sajma visokog obrazovanja bio je Okrugli stol pod nazivom “Visoko obrazovanje i zapošljavanje“, koji je okupio eminetne stručnjake iz organizacija i institucija koje su direktno vezane za visoko obrazovanje u BiH.

Sajam je smješten u tri izlagačka paviljona Hotela Tuzla i otvoren je od 10,00 do 17,00 sati, a štandovi 12 fakulteta i Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli su pozicionirani u prizemlju Hotela Tuzla.

Informacije o studijskim programima i uslovima upisa zainteresirani srednjoškolci mogu dobiti i na fakultetima/Akademiji Univerziteta u Tuzli. 

(Tuzlainfo.ba)