Jagodić nakon remija sa Zrinjskim: Nisam nezadovoljan!

by admin
| 19:48

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla nakon derbi utakmice 5. kola Lige za pravaka BiH koju su na Tušnju odigrali Sloboda i Zrnjski pohvalio je svoje igrače i publiku koja ih je nosila.

-Kada bih rekao da sam nezadovoljan, pogriješio bih. Moramo biti zadovoljni. Zrinjski je takva ekipa koja ima jako širok roster. Nismo se adaptirali nakon 14 dana rada na plastici za ovo što nas je čekalo. U drugom poluvremenu sam čekao na poteze Sliškovića, da li će pojačavati napad ili sredinu terena tako da smo i mi reagovali na njegove poteze. Mi nismo bili u nekom podređenom položaju ako uzmemo u obzir da smo igrali protiv aktuelnog prvaka, lidera prvenstva i ekipe koja petu utakmicu ne prima gol, kazao je nakon utakmice Vlado Jagodić i dodao:

-Mislim da je rezultat realan, a ja ću pohvaliti moje igrače jer ovo je za nas bio krzini momenat nakon debakla u Krupi gdje igrom nismo zaslužili, ali smo visoko poraženi. Danas je bila jako bitna utakmica i bitno je što nismo izgubili jer mi moramo skupljati bod po bod i znamo šta je naš cilj.

Na kraju, Jagodić se zahvalio publici koja je nosila igrače u kriznim momentima i čestitao Zrinjskom i kolegi Sliškoviću na ekipi koja ima roster od 22 igrača čiji učinak se mogao vidjeti na današnjoj utakmici.

(Tuzlainfo.ba/FK Sloboda)