Jagodić i Subić pred Zrinjski: Pred nama je utakmica u kojoj možemo dobiti mnogo!

by admin
| 19:54

Danas je na Stadionu Tušanj održana konfernecija za medije povodom utakmice 5. kola Lige za prvaka BiH u kojoj će se sastati FK Sloboda Tuzla i akutelni prvak HŠK Zrinjski Mostar, a prisutnim medijima obratili su se Vlado Jagodić i Aleksandar Subić.

Tokom uvodnog izlaganja, trener Jagodić se osvrno na probleme tokom priprema za utakmicu izazvane sniježnim padavinama zbog čega je ekipa trenirala na plastičnoj podlozi kako bi travnjak sačuvali za utakmicu u kojoj će sastat dvije najefikasnije ekipe u prvenstvu.

-Sutrašnjom utakmicom mi ništa ne završavamo, ali sigurno možemo mnogo dobiti. Lijepo je u najavi reći da se sutra sastaju dva najefikasnija kluba, ali isto tako jedan od tih klubova ima 50 posto manje primljenih golova i to je ono što mene zabrivanjava. Mi sutra igramo bitnu utakmicu i nama ta utakmica može donijeti jednu lagodnu situaciju u našoj borbi za četvrtu poziciju, rekao je Jagodić.

U subotu na Tušanj dolazi aktuelni prvak BiH i trenutni lider prvenstva koji ima samo jedan gostujući poraz, ali prema riječima šefa stručnog štaba, Sloboda ima priliku napraviti dobar rezultat.

-Mi imamo jedan stalan problem, a to su individualne greške koja nas koštaju. Nama sutra dolazi aktuelni prvak, trenutni lider i ekipa koja ima samo jedan poraz na strani, ali također imaju dva poraza kući što nam kazuje da su oni ranjivi. Ukoliko mi svedemo naše individualne greške na minimum, imamo pravo nadati se dobrom rezultatu, kazao je Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Prisutnim novinarima obratio se Aleksandar Subić koji je istakao da ekipu Slobode sutra čeka bitna utakmica na na domaćem terenu protiv kvalitetne ekipe.

-Sutra nas čeka  prvenstvena utakmica protiv izuzetno kvalitetnog protivnika sa velikim fondom igrača i prema meni  trenutno najbolje ekipe u prvenstvu što dokazuju dosadašnji rezultati.  Za nas je to jako bitna utakmica u borbi za mjesto koje nas vodi u Evropu i uzmijaći u obzir da igramo na domaćem terenu uz podršku publike i uz maksimalnu motivaciju možemo napraviti dobar rezultat, rekao je Aleksandar Subić.

Za utakmicu protiv ekipe HŠK Zrinjski Mostar, trener Jagodić neće moći računati na Efendića zbog sakupljenih kartona, a veliki problem predstavlja iznenadna povreda Zeca koji je protekli period trenirao izdvojeno i njegov nastup je pod upitnikom.

-Naš zdravstveni bilten nije idealan, ali se popravlja. Trenutno stanje terena zahtijeva dobro fizičko prisustvo, zatim taktičko pa tek onda tehničko. Mi ne možemo računati na Efendića zbog kartona, a Kalezić i Tandir su roviti dok je kapiten Ordagić nedavno počeo trenažni proces, rekao je Vlado Jagodić.

Utakmica se igra u subotu, 22. aprila 2017. godine  na Stadionu Tušanj sa početkom u 17 sati – navedeno je u informaciji FK Sloboda.

(Tuzlainfo.ba)