Gradonačelnik organizovao prijem za 66 stipendista Grada Tuzle

by admin
| 19:28

Danas je u Gradskoj upravi Tuzla upriličen prijem za učenike, studente i sportiste koji su ostvarili natprosječan uspjeh u školskoj 2016/2017 godini. Za ove namjene iz Budžeta Grada Tuzle izdvojena su sredstva u visini od 50 hiljada KM, a ukupno je nagrađeno 66 osoba, koje su ostvarile prava po Javnom pozivu za dodjelu Nagrade Grada Tuzla za ostvaren natprosječan uspjeh učenika, studenata i sportista sa područja grada Tuzla.

Među 66 najuspješnijih, nalaze se 24 studenta sa prosječnom ocjenom preko 9,50, četiri učenika generacije srednjih škola, 20 učenika koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na zvaničnim međunarodnim takmičenjima i 18 sportista koji su nagrađeni prema odluci Sportskog saveza Grada Tuzla.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović čestitao je svima koji su postigli uspjeh u oblasti obrazovanja, kulture i sporta te rekao da će Grad Tuzla nastaviti sa ovom dobrom praksom nagrađivanja najboljih, jer trud, znanje, zalaganje i uspjehe mladih ne treba zanemariti.

„Lijepo mi je u visokom sam društvu, sa elitom, sa onima koji su u prošloj školskoj godini ostvarili najveći uspjeh. Ovo su najuspješniji građani Tuzle, računajući njihov rezultat, u školi, na fakultetu i sportu u 2016. godini. Želim im sve najbolje. Mi smo im dodijelili ove nagrade i ja želim da svi oni nastave sa svojim uspjehom, a i mi ćemo nastaviti sa ovom dugogodišnjom praksom“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

(Tuzlainfo.ba)